top of page

Athena oververhit

Het was slechts één vraag. Eén vraag waarna ik besefte dat ik in de valkuil van mijn eigen sterkte aan het rollen was.


"Welke band heb je met je vader?" vroeg Machteld Stakelbeek me tijdens mijn godinnenopstelling. Ik wou namelijk voor mezelf verder exploreren welke missie ik op de wereld wil zetten.


En toen besefte ik het weer. Het organisatietalent, gestructureerd en gefocust te werk gaan en strategisch denken: dat heb ik van mijn vader.


Dit zijn de goede eigenschappen van Athena. Geboren als volwassene uit het hoofd van haar vader Zeus.


Eigenschappen die perfect van pas komen in een zakelijke, academische wereld of de politieke arena.


Wanneer Athena in jou sterk aanwezig is, dan was je als kind dat nieuwsgierig aagje. Die wou begrijpen hoe de dingen werken, die nieuwsgierig was, in de boeken zat en zich goed kon concentreren. Je hield van je handen naarstig aan het werk zetten: armbandjes maken, naaien, breien, potten bakken, … Athena is niet voor niets de beschermvrouwe van de wevers en goudsmeden.


Wanneer Athena zich in jou manifesteert, dan hield je van de vrijheid die je in je hogere studies kon genieten. Dan staat zelfstandigheid, zowel in je privé als op het werk, centraal voor je.


Alleen kan Athena doorslaan in perfectionisme. Wanneer er stress-situaties zijn, houdt zij krampachtig vast, waardoor er geen ruimte is voor het instinctieve. Het speelse. Het organische.


En net die laatste heb je nodig om te exploreren welke missie jij op de wereld wil zetten.


Want dit komt niet vanzelf.

En al zeker niet "uit het hoofd".

Een missie doorvoel je.

Werkt niet met een deadline.

Volgt geen stappenplan met een lineaire weg van A naar B.

Maar is een proces.

Vraagt ontvankelijkheid.

Geduld en vertrouwen.

Gaandeweg.


En "gaandeweg": daar stapte ik de voorbije maanden in. Er hoeft helemaal nog geen duidelijkheid te zijn. Want het is door wegen in te slaan en op pad te gaan, dat er terug zuurstof komt.


Benieuwd hoe? In mijn volgende blog lees je hoe ik meer "uit mijn hoofd" trad, en "in mijn lichaam" kwam.


En jij: in welke aspecten van Athena herken jij je als kind of als volwassene? Benieuwd naar die Athena in jou? Ik laat ze je graag ontdekken in een godinnencoaching.179 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page