top of page

Artemis zoekt man #3

Bijgewerkt op: 24 feb. 2021

"Maar welke man past dan wel bij mij?"


De dame, net éénenveertig geworden, besefte dat Artemis, de godin die in haar momenteel sterk aanwezig is, haar weinig zou opbrengen op liefdesvlak.


Het gaat haar nochtans voor de wind, zegt ze zelf. Ze streeft haar eigen doelen na. Behaalt resultaten. Plant, stuurt bij, haalt deals binnen en ondertussen houdt ze ogen open voor nieuwe opdrachten.


Ze heeft een mooi inkomen, prachtige dochter, dak boven haar hoofd. Co-ouderschap waar ze zich in kan vinden. En een job die ze doodgraag doet. Weekends en avonden tijd aan besteedt.


Alleen die partner. Die man aan haar zijde. Die kan ze niet strikken met pijl en boog.


Haar Artemis heeft net al wat mannen doen laten weglopen in het verleden.

Haar stoer imago haalde soms de bovenhand. Een maaltijd bereiden voor de nieuwe partner? Neen. Niet omdat ze het niet kan. Wel vanuit het principe "ik behoor niet toe aan een man." Onbewust uit schrik om die zorgende kant van haar te laten zien.


Bij een andere voorbije relatie verviel ze dan weer in competitiedrang. Hij kwam uit dezelfde zakenwereld - HR. Want Artemis houdt wel van mannen die intellectueel haar gelijke zijn en waar ze sportieve activiteiten mee kan doen. Zodat ze elkaar kunnen uitdagen. Net zoals Artemis met haar tweelingbroer Apollo graag wedstrijden deed en wou winnen.


Liefde werd soms dodelijke ernst. Haar "lover" werd eerder een "best friend". Een relatie met een broer-zus karakter. De man haakte af.

Artemis stond perplex. Het klikte nochtans zo goed. Dus welke man paste nu wel bij haar?

Een man met gemeenschappelijke interesses, alleen zonder te vervallen in haar competitiedrang.


Een man waar zij ook naar kan opkijken. Waar zij bewondering voor heeft. Waar zij niet moet streven om dit talent of passie ook te bezitten of evengoed te kunnen.


Een man met een helende, esthetische, of muzikale kant. Die in haar andere aspecten kan aanwakkeren. Want als vrouw zal ze pas in harmonie zijn met zichzelf wanneer zij ook de andere godinnen toelaat in haar leven.Kom jij ook graag te weten welke godin in jouw (liefdes)leven vooral actief is? En of deze jou hierin vooruit helpt of net tegenwerkt?

Photo by pasja1000 via Pixabay


46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page