top of page

Artemis op de dool #2

Bijgewerkt op: 24 feb. 2021

Een gebroken hart en een "honger naar", maar "wantrouwen in" de ware. Er was in die week na het kennismakingsgesprek met de dame heel wat gebeurd in haar liefdesleven.


Het verleidingsspel werd abrupt gestopt, de man had gekozen voor een ander. Dit had ze niet zien aankomen.


De Artemis in haar was gekwetst maar uiteraard toekomstgericht. Vele gedachten hielden haar bezig: 41 jaar, hoe ga ik nu verder? Zal ik nog wel iemand ontmoeten? Hoe kan ik mijn vrouwelijkheid meer omarmen? En hoe zal mijn liefdesleven verder evolueren?Tijd voor haar kennis te laten maken met de krachtige metaforen van de godinnen, die elk positieve aspecten van onze menselijke persoonlijkheid weergeven, met hun eigen schaduwkanten en groei. Via dit godinnenonderonsje leverde ik eeuwenoude verhalen aan, zodat zij op zoek kon gaan naar antwoorden in haarzelf.


Hestia - You can’t hurry love De kennismaking met Hestia liet de dame onberoerd. Smalend benaderde ze haar. Logisch, want de Artemis in haar is er een van "Komaan, actie! Niet treuzelen, kick some ass!" En net met deze godin ging zij al dezelfde avond na de coaching aan de slag: kaarsen, gezelligheid en warmte, digitale prikkels even afsluiten en intunen in het moment met de dochter die vrijdagavond terug bij haar was voor een week. Phill Collins zingt dan ook prachtig wat Hestia haar influisterde: "you can’t hurry love, u just have to wait."


Hera - Blijf trouw aan jouw verlangen

Hera sprak haar aan op haar schaduwkant: jaloezie. De godin van het huwelijk versterkte haar in het trouw blijven aan het verlangen naar een man. Dit verlangen toont net haar kwetsbaarheid, maakt de Artemis in de dame menselijk en kwetsbaar. Want Artemis die verbitterd raakt, is koel en meedogenloos.


Persephone - het kind dat ze nooit kon zijn, beleven

Bij de voorstelling van de kwetsbare godin Persephone, kwamen zeer sterke emoties bij de dame boven omdat ze in Persephone duistere kant, de partner van haar ex herkende. Ik legde bij Persephone dus de focus op haar onschuldige, meisjesachtige aspect, waar Artemis zoveel nood aan heeft. Even uit de bol gaan, gewoon omdat het kan. Omdat het mag. Omdat zij het haarzelf toelaat. Ja, daar wou ze terug naartoe. Haar dochter kon haar hierbij zelfs mee stimuleren, om dat kind in haar te beleven. Want een kind, dat is ze in haar jeugd nooit kunnen zijn. Ook in de liefde kan Persephone haar uitdagen: ze neemt zich voor om geen verwachtingen te hebben bij het ontmoeten van nieuwe mannen. Zich laten meevoeren en uitspreken dat er van haar kant geen verwachtingen zijn in het ingaan op een uitstap: dat zou voor haar al hele shift betekenen. Aphrodite - Love yourself Terwijl voor haar Artemis haar natuurlijk atletisch figuur belangrijk was, nodigde Aphrodite haar uit de geneugten van het lichamelijke en zintuigelijke te ervaren. Wat elke vrouw wel weet, maar soms wat uit het oog verliest. De dame kon wel tiental kleine zaken verzinnen, die wel een groot verschil kunnen geven : nagels lakken voor zichzelf - en niet enkel bij een afspraakje; ten volle genieten en tijd maken voor een weldadige maaltijd in plaats van ’s avonds constateren dat ze maaltijden had overgeslaan door de gejaagdheid van de werkdag.

Aphrodite nodigde haar in de liefde dan weer uit om geen commitments te vragen bij de ontmoeting van een nieuw persoon. Niet beredeneerd, maar ontvankelijk in een nieuwe ontmoeting instappen Artemis - Cool down De dame in kwestie was van vele markten thuis, en haar commercieel businesstalent heeft haar sinds kleinsaf leren overleven.

Alleen is dat strijdpak van Artemis in de liefde niet nodig. Want de liefde is geen jacht. Een hele uitdaging, om een man niet als prooi/doel te zien. Demeter - Moeder er op los Demeter, de moedergodin. De pure liefde. De liefde voor haar kind. En net daar is de dame in kwestie gekwetst geweest, in haar dierbaarste bezit. Demeter nodigde haar uit om haar zorgzame kant voorzichtig te tonen in een vertrouwde omgeving en het stoere imago af en toe eens te laten varen. En dat weekend was voor haar de ideale gelegenheid. Samen met haar dochter genoot ze ten volle om volledig te moederen: pompoenenjacht, een volledige feestelijke pompoenmaaltijd. Een wonderlijke herinnering voor haarzelf en dochter waar ze in coronatijden nog lang op kunnen terugblikken.


Athena - Liefde laat zich niet plannen Athena kon de dame dan wel van pas komen in haar zelfstandige zaak runnen en uitbouwen: de liefde laat zich echter niet plannen. Athena haar schaduwkant loert hier om de hoek. Want Athena benadert een partner via een eindeloze checklist van voorwaarden en eigenschappen waaraan ie aan moet voldoen. Weg sparkle. Weg spontaniteit. De tijd nemen om echt de complete mens te ontdekken, los van vooroordelen, is een opgave.

Bijzonder toch? Hoe je zelf als je eigen raadgever kan optreden. Beschouw al jouw gedachten en gevoelens niet als tegenstrijdig, maar laat ze toe in jezelf.


Ik begeleid je graag naar jouw goddelijke raadgevers.75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page